Tips för att jobba hemifrån

2020-03-19 | IN   Digital Marknadsföring, Tips & Tricks | BY Team Migaloo

Många av oss jobbar hemifrån just nu. Vissa av oss är kanske vana vid det, medan andra upplever hemmakontoret för första gången. För oss på Migaloo som arbetar med digital marknadsföring är vi vana vid att arbeta lite var som helst, så vi tänkte ge dig några enkla tips för att göra din arbetsdag lite enklare.

 

1. Jobba hemifrån = rutin, rutin, rutin

Det kan verka lyxigt att ligga kvar i sängen och jobba, eller kliva upp när man normalt anländer till sitt arbete. Det kommer inte funka i längden. Behandla hemmakontoret som ditt riktiga kontor. Du kan flexa lite med kläderna, shorts istället för jeans kanske. Men glid inte runt naken eller väldigt lättklädd. För hemma = videosamtal. Och de flesta av dina kunder eller kollegor uppskattar nog att se dig skaplig påklädd. (Det kanske finns undantag, vi dömer ingen.) Och om du tror att du kan köra jobb och Netflix eller en podcast samtidigt. Tänk om. Det kommer inte flyga i längden. Vi lovar.

Migaloo_group_chat

Migaloo-ligan kör videosamtal.

 

2. Planering är av godo

Att jobba hemma och att vara hemma och jobba är två skilda saker. Att jobba hemma kräver lite planering. För kommer du försöka jonglera tvättmaskiner, disk och städning samtidigt kommer det bli platt fall. Försök att arbeta i en miljö där du plockat undan saker och spara kvällssysslorna till kvällen. Om ett stökigt skrivbord kan stressa dig, tänk dig då hur ett stökigt boende kan påverka dig. Se även till att du har allt du behöver hemma. Mat, fika, kaffe m.m. Har du dessutom barn hemma, hitta ett schema med din partner, eller få barnen (beroende på ålder) att förstå vikten av arbetstid och lektid.

 

 

Den ultimata spellistan för att jobba hemifrån.

 

3. Dina kollegor är din kontakt med verkligheten

Den sociala konversationen är viktig. Skitsnacket vid kaffemaskinen är faktiskt nyttigare än du tror. Men ibland behöver man bara flytta den. Det finns mängder av fantastiska tekniska möjligheter idag, Teams, Slack, Skype etc. Prata med varandra utanför mailboxens torra värld. Peppa varandra. Skicka någon ball GIF. Men håll igång konversationen.

 

 

 Läs mer: 5 verktyg som kan förenkla hemmakontoret om
du arbetar inom content marketing.

4. Underskatta aldrig frisk luft

Det börjar bli vår och solen har tittat fram på flera ställen i landet. Att arbeta hemifrån är inte ett kodord för självisolering. (Inte än iaf.) Så planera in en kort promenad på förmiddagen och en kort på eftermiddagen. Gå ut och hämta lunch om du har möjlighet. Ha ett eller två fönster öppet. Frisk luft is the shit. Underskatta det inte.

 

 

5. Tänk på komforten Helge!

Din soffa kanske är episkt skön att slappa i, men är den verkligen optimal att jobba ifrån? Ergonomi är viktigt. Just nu är det varken läge för Keyknote-knä, scroll-tumme, musarm eller laptop-i-soffan-värk. För risken är att din lokala naprapat också jobbar hemma. Eller ännu värre – har tillfälligt stängt. Spring nu inte ut och panikshoppa ett höj- och sänkbart skrivbord, utan invetera ditt hem i jakten efter en optimal arbetsplats.

 

 

Bonustips

Kaffe. Kaffe. Kaffe. Aldrig att förglömma – kaffe. Det svarta guldet. Nyrostat livselixir. Mörk ljuvlig nektar. Eller bara en ljummen kanna med replokalsblask. Kaffe är viktigt. Kanske det viktigaste som finns. Glöm aldrig det.

 

 

 

Behöver du stöttning med din content just nu?

KONTAKTA OSS

 

Omslagsbild av Kari Shea på Unsplash

Dela med dig och få extra karma

Ljudannonsering. Trender för 2021

2020-25-11

Vart är ljudannonsering på väg under 2021?Vilket är det nästa stora steg inom...

7 marknadsföringstrender för 2021

2020-18-11

Vi tittade närmare på rapporten: Global Marketing Trends 2021 från Deloitte...

Marknadsföring på TikTok?

2020-14-10

TikTok är det snabbast växande nätverket för social media och är primärt...

Facebook tar bort 20%-regeln

2020-25-09

Om du någonsin hört en art director eller en copywriter svära högt och vilt kan...